Nieuwe Moscato d'Asti DOCG Canelli

Profiteer tijdelijk van 10% primeurkorting

In deze nieuwsbrief stellen we de nieuwste DOCG uit Piemonte voor, samen met enkele andere nieuwe jaargangen van wijnbouwer L'Armangia

In 2001 richtten een selectie van wijnbouwers uit de regio Canelli de Associazione Produttori Moscato Canelli op. Met als doel de Moscato Canelli te positioneren als een superieure versie van de Moscato d'Asti DOCG. Dit voorjaar resulteerde dit uiteindelijk in de goedkeuring van een nieuwe DOCG voor de subzone Canelli. Het is nu enkel nog wachten op de EU goedkeuring in Brussel. 

De Moscato d'Asti DOCG Canelli is een licht sprankelende witte wijn met een laag alcoholpercentage van zo'n 5,5%. Het licht mousserende karakter wordt bekomen door de vergisting te laten doorgaan in afgesloten druktanks waardoor er koolzuurgas vrijkomt. Door het stopzetten van de vergisting voordat alle suikers omgezet zijn tot alcohol blijft het alcoholpercentage laag. Het resultaat is een zoete, sprankelende, fruitige wijn die toch steeds fris overkomt door de levendige zuren. Het is een ideale begeleider bij desserts of om zo van te genieten op een zomers terras.

Hieronder stellen we de nieuwe 2020 jaargang voor van de Moscato d'Asti DOCG Canelli.

Daarnaast ontvingen we deze week nog enkele andere nieuwe jaargangen van witte en rode wijnen van L'Armangia die we willen voorstellen.

Zo is er de Piemonte DOC Chardonnay Pratorotondo 2020, afkomstig van één van de oudste chardonnay-wijngaarden van Piemonte. 

Ook van de unieke Albarossa Piemonte DOC hebben we de nieuwste jaargang binnen. Dit is de 2015! De Albarossa druif is namelijk een druif die een heel intens gekleurde en stevige wijn oplevert die enkele jaren kelderrijping nodig heeft om tot volle expressie te komen. Daarom brengt Ignazio van L'Armangia de wijn pas op de markt na enkele jaren rijping in zijn kelders.

Geniet nu van een primeurkorting van 10% op deze wijnen. De actie loopt tot eind juli.Moscato d'Asti DOCG Canelli 2020

De Moscato d’Asti DOCG Canelli van L’Armangia heeft een lichte pareling. In de neus veel fruit en licht florale toetsen. In de mond heel fruitig, fris door de aangename zuren. Ideale compagnon bij fruit-desserts en biscuit of om zo te drinken op een zomers terras.


Koop nu


Piemonte DOC Chardonnay Pratorotondo 2020

De Piemonte DOC Chardonnay Pratorotondo is afkomstig van de oudste Chardonnay wijngaard in Piemonte (45 jaar oud). De rijping gebeurt in inox (65%) en barriques(35%), waarvan 50% nieuwe vaten. De kleur is intens licht strogeel. In de neus aroma’s van appel, peer, wit steenfruit, mineraal. De Pratorotondo is een volle chardonnay met matige zuren. Middellange afdronk.

Koop nu


Albarossa Piemonte DOC 2015

De Albarossa Piemonte DOC is afkomstig van een wijngaard op 250 m hoogte met een NO-expositie. De Albarossa-druif (kruising tussen Chatus en Barbera) levert een intense kersenrode wijn met paarse rand. In de neus vooral rijp zwart fruit en zoethout. In de mond is de wijn heel mooi in balans met aangename zuren en een zoet puntje. Lange afdronk.

Koop nu

Volg ons op


Je krijgt deze e-mail omdat je ingeschreven bent voor onze nieuwsbrief. Indien je deze niet meer wil ontvangen kan je hier uitschrijven..