Nieuwsbrief Oktober 2020

GRAPPOLO,


ITALIAN WINES ONLINE

Najaarsdegustatie op 14 en 15 november

We nodigen u graag uit op onze grote najaarsdegustatie. In het weekend van 14 en 15 november krijgt u volop gelegenheid tot het proeven van alle nieuwe wijnen die wij al eerder aankondigden naast enkele gerijpte wijnen.

Zoals steeds zal u er ook kunnen genieten van interessante promoties.

Wij voorzien een volledig corona-proof event waarbij we enkel op reservatie werken. U kan een tijdslot van 1,5 uur reserveren waarbij u de gelegenheid zal krijgen de wijnen te proeven aan een voorbehouden tafel. Wij beperken het aantal proevers per tafel tot 4 personen.

Inschrijven/Registreren kan via de knop onder dit artikel.

Daar kan u het gewenste tijdslot reserveren.

Afspraak in de feestzaal van het Gravenhof in Torhout.

Op zaterdag 14 november van 11u tot 19u

Op zondag 15 november van 11u tot 19u


Wijnlessen in oktober

In oktober zijn er twee mooie wijnavonden gepland waarin de top wijnregio's van Italië aan bod komen. De workshop Piemonte is ondertussen volzet maar er zijn nog plaatsen vrij voor de workshop Toscane op 27 oktober.
Toscane is niet enkel één van de mooiste toeristische bestemmingen in Italië maar ook een regio waar enkele van de grootste Italiaanse wijnen gemaakt worden op basis van de Sangiovese-druif. Brunello di Montalcino, Vino Nobile di Montepulciano en Chianti Classico zijn de meest bekende namen. 
De streek wordt uitvoerig toegelicht waarna we een 8-tal wijnen van de regio proeven. De nodige maatregelen zijn genomen zodat alles kan verlopen conform de corona-regels die opgelegd worden door de overheid.
De lessen gaan zoals steeds door in samenwerking met Vorming TIC Rembert in Torhout. U kan er voor inschrijven via onderstaande knop.

Peter

Verdicchio Classico dei Castelli di Jesi 2019

In de Gambero Rosso 2020 werd Leopardo Felici, wijnmaker van het domein Andrea Felici, verkozen tot beste Italiaanse wijnmaker van 2020. In de prachtige regio van Jesi in de Marken produceert hij er 2 absolute topwijnen op basis van de Verdicchio-druif. We zijn heel verheugd u de nieuwe jaargang van de Verdicchio Classico dei Castelli di Jesi voor te stellen. De 2019 is opnieuw een voltreffer. Een delicaat parfum van citrus, appel en mango. In de mond mooi evenwichtig, goeie mondvulling, elegant met frisse zuren. Lange afdronk. Combineren bij veel visgerechten of wit vlees of als aperitief.
We hebben tevens een aantal flessen kunnen bemachtigen van de fabuleuze Riserva Il Cantico Della Figura 2017. Deze wijn werd opnieuw bekroond met de Tre Bicchieri.

Volg ons op


Je krijgt deze e-mail omdat je ingeschreven bent voor onze nieuwsbrief. Indien je deze niet meer wil ontvangen kan je hier uitschrijven..