Nieuwe jaargangen van Giovanni Almondo

Profiteer tijdelijk van 10% primeurkorting

In deze nieuwsbrief stellen we de nieuwste jaargangen van Giovanni Almondo uit Piemonte voor. 

Wijnhuis Giovanni Almondo is een familiedomein van 18 ha. Het is gelegen in de Roero regio in Piemonte en het is zonder meer één van de referenties van deze uitzonderlijke streek. Giovanni verkocht tot 1980 zijn druiven vooral in bulk. Nadat zoon Domenico eind jaren 70 afstudeert, besluit hij vanaf dan Arneis, Barbera en Nebbiolo onder eigen naam te bottelen. Het is een echt familiebedrijf waar ondertussen de 2 zonen van Domenico de fakkel hebben overgenomen. Federico is sinds enkele jaren de wijnmaker. Hij zorgt voor een unieke, elegante stijl van wijnen. Stefano houdt zich vooral met het commerciële aspect van het wijnhuis bezig. Sinds 2015 werken ze in een gloednieuwe cantina met de modernste technologieën.

De wijngaarden van Almondo bevinden zich op de beste percelen in Montà. De noordelijker, hoger gelegen wijngaarden (380 m) bestaan vooral uit fossielrijke zandbodems. Ze vormen de ideale terroir voor frisse, levendige, minerale witte wijnen op basis van de Arneis druif. De Vigne Sparse en Bricco delle Ciliegie Roero Arneis worden beschouwd als  één van de beste uit de Roero streek.

De zuidelijker, lager gelegen wijngaarden (230 – 280 m) hebben een meer kalkrijke bodem. Zij zijn ideaal voor elegante, gestructureerde rode wijnen op basis van de Nebbiolo en Barbera druiven. De Bric Valdiana Roero DOCG mag gerust naast heel wat duurder geprijsde Barolo wijnen staan.

Geniet nu van een primeurkorting van 10% op deze wijnen. De actie loopt tot eind mei.Roero Arneis Vigne Sparse 2020

De Roero Arneis Vigne Sparse 2020 van Giovanni Almondo is afkomstig van 3 verschillende terreinen op voornamelijk zandbodem.  De wijn is aromatisch met geuren van peer, wit fruit en bloemen. In de mond is deze Arneis vol, fruitig, mineralig en lekker op dronk. Te combineren met asperges, visgerechten of als aperitief.


Koop nu


Langhe Nebbiolo 2020

De Langhe Nebbiolo 2020 van Giovanni Almondo is afkomstig van een wijngaard op 340 m hoogte. De bodem bestaat voornamelijk uit zand, klei en kalksteen. De wijn kent een korte maceratie van 5 à 7 dagen. Daarna rijpt deze Langhe Nebbiolo gedurende 6 maanden in neutrale barriques (8 jaar oud). De kleur is licht intens kersenrood. Dit is een elegante, vlot drinkbare, sappige Nebbiolo. Te combineren met antipasti, pastagerechten of rood vlees.

Koop nu


Barbera d'Alba Valbianchera 2018

De gemiddelde leeftijd van de wijngaard van deze Barbera d’Alba Valbianchera bedraagt 35 jaar. De wijn rijpt gedurende 18 maanden in grote Slavonische vaten. De Valbianchera 2018 heeft een intens robijnrode kleur met paarse rand. In de neus treffen we aroma’s aan van zwarte kersen, kruidigheid en peper. In de mond veel krokant fruit en frisheid door de mooie zuren. De wijn heeft een lange afdronk. Schitterende Barbera.

Koop nu

Volg ons op


Je krijgt deze e-mail omdat je ingeschreven bent voor onze nieuwsbrief. Indien je deze niet meer wil ontvangen kan je hier uitschrijven..