Nieuwsbrief Augustus 2020

GRAPPOLO,


ITALIAN WINES ONLINE

Nieuwe rosato uit Abruzzo

Naast de Kalà Rosato uit Puglia bieden wij nu ook een nieuwe rosato aan uit Abruzzo. Van onze vertrouwde wijnbouwer Contesa. De Vigna Corvino Cerasuolo is een rosato gemaakt van de Montepulciano-druif. Een korte maceratie van 18 uur zorgt voor een zalmroze kleur en levert een fris, fruitige rosato waar het rood fruit domineert. Deze wijn kan u als aperitief of op het terras drinken maar evengoed combineren met antipasti of een pastagerecht.

Vigna Corvino Cerasuolo 

Bestel hier

Wijnlessen in het najaar

Ook de wijnlessen in het najaar zijn ondertussen reeds ingepland. Net als vorig jaar is er gekozen voor een formule met 4 aparte thema-avonden. U kan apart inschrijven per avond of ineens voor alle 4 de avonden. De nodige maatregelen zijn genomen zodat alles kan verlopen conform de corona-regels die opgelegd worden door de overheid.
We beginnen op 22 september met een overzicht van Italië. Vervolgens gaan we op 13 oktober langs in Piëmonte waarna ook nog Toscane op 27 oktober aan bod komt. Tenslotte worden op 24 november de eilandwijnen van Sardinië en Sicilië voorgesteld. Telkens worden de streken uitvoerig toegelicht waarna we een 10-tal wijnen van de regio('s) proeven.
De lessen gaan zoals steeds door in samenwerking met Vorming TIC Rembert in Torhout. U kan er vanaf heden reeds voor inschrijven via onderstaande knop.

Peter

Najaarsdegustatie op 14 en 15 november

Noteer ook het weekend van 14 en 15 november in uw agenda want dan vindt onze grote najaarsdegustatie plaats waar er volop gelegenheid zal zijn tot het proeven van alle nieuwe jaargangen naast een selectie gerijpte wijnen. 

De volgende weken informeren we u over de modaliteiten van onze degustatie.

Afspraak in de feestzaal van het Gravenhof in Torhout.

Op zaterdag 14 november van 11u tot 19u

Op zondag 15 november van 10u tot 19u


Volg ons op


Je krijgt deze e-mail omdat je ingeschreven bent voor onze nieuwsbrief. Indien je deze niet meer wil ontvangen kan je hier uitschrijven..