Piemonte op zijn best in 2016

Profiteer tijdelijk van 10% primeurkorting

Het oogstjaar 2016 was voor Barolo een jaar waarin de omstandigheden voor de wijnbouwer ideaal waren om uitzonderlijke wijnen te produceren. Tweeduizend zestien is een klassiek, laatrijpend jaar zonder schokkende gebeurtenissen tijdens het jaar. Een droge eerste jaarhelft met enkel in april temperaturen boven het 10-jarig gemiddelde. De zomermaanden waren warmer dan gemiddeld maar zonder echte uitschieters. De regen in juli en augustus viel op het juiste moment. Maar het belangrijkste van al: de nacht-temperaturen begonnen vanaf september serieus te dalen wat de perfecte omstandigheden creëerde voor een late oogst. Die begon in 2016 zo'n 5 dagen later dan gemiddeld. 

Wat bij het proeven het meest opvalt aan de 2016's is hun buitengewone evenwicht en harmonie. In topjaargangen als 2006, 2010, 2013 en 2016 is de perceptie van zuurgraad en tannine hoger, omdat die prominent aanwezig zijn. Maar in 2016 springt niets er echt uit omdat alles zo mooi in balans is.  

Niet enkel in Barolo leverde dit wijnen van topkwaliteit op maar ook in de iets noordelijker gelegen Roero-regio waar men van dezelfde Nebbiolo-druif eveneens topwijnen produceert. 

Hieronder een Barolo uit La Morra (iets zachtere stijl van Barolo door meer zand in de bodem) en een Barolo uit Serralunga (steviger Barolo door de hardere klei-, kalk-, zandsteenbodem) en een Roero Bric Valdiana 2016.  

Geniet nu van een primeurkorting van 10% op deze wijnen. De actie loopt tot eind maart.

Barolo 2016

De Barolo 2016 van Oberto is een volle wijn met aangename zuren en nog stevige tannines maar toch al mooi in balans. Een topper met heel veel bewaarpotentieel.

Koop nu
Barolo Serralunga 2016

Complexe, traditionele Barolo. Kruidig met aardse toetsen, likoreus. Krachtige wijn met sappige tannines en een lange afdronk. 

Koop nu
Roero Bric Valdiana 2016

Dit is een Roero-Nebbiolo van Barolo-niveau. Heel mooi fruit, sappig, aards, tannines geïntegreerd. Een plezier om te drinken.

Koop nu

Volg ons op


Je krijgt deze e-mail omdat je ingeschreven bent voor onze nieuwsbrief. Indien je deze niet meer wil ontvangen kan je hier uitschrijven..