Nieuwsbrief Juli 2020

GRAPPOLO,


ITALIAN WINES ONLINE

In deze vreemde corona-tijden is ook het economisch leven in Italië terug opgestart en kijkt men er reeds uit naar de start van de nieuwe oogst. Klimatologisch verliep het jaar tot nu toe vrij gunstig voor de wijnbouw, maar op dit ogenblik is het nog te vroeg om uitspraken te doen over het oogstjaar 2020. Wel is het zo dat er minder wijn zal geproduceerd worden dit jaar. Onder andere omwille van subsidies die toegekend worden aan wijnbouwers om vrijwillig minder druiven te gaan verwerken. 

In deze nieuwsbrief stellen we onze actuele promoties voor en enkele nieuwe jaargangen van gekende wijnen. De beste Rosato van Italië wordt toegelicht en (onder voorbehoud dat alles mag doorgaan) geven we u ook reeds de data van onze grote najaarsdegustatie en de data van de wijnlessen. 

Hou het veilig.

Peter en Johan

10% korting op een selectie zomerwijnen

Nog tot eind augustus kan u genieten van een directe korting van 10% op een mooie selectie zomerwijnen. Enkele voorbeelden: van Chiaromonte uit Puglia vindt u de Primitivo 2017 (uitstekend bij uw BBQ), van Scilio uit Sicilië de Valle Galfina Etna Bianco 2018 (frisse, minerale witte wijn van op de flanken van de Etna). 
U vindt de volledige lijst terug op de homepage van onze vernieuwde website onder de knop Promoties. 

Nieuwe wijnen

Hieronder presenteren we een aantal nieuwe jaargangen die onlangs in de webshop zijn toegevoegd. U kan steeds een overzicht van alle nieuwe wijnen terugvinden via de homepage op onze website.
 

Roero Arneis Vigne Sparse 2018 van Almondo


Roero Arneis Vigne Sparse 2018

De Vigne Sparse is afkomstig van 3 verschillende arneis-wijngaarden met een zand-/kalk-bodem. De 2018 was een klassieke vintage waar er voldoende regen viel in mei en het vervolgens van juni tot september praktisch droog bleef. Dit resulteert in een volle, fruitige witte wijn met een heel aangename minerale toets.

Koop nu

Nizza Sup Titon 2017 van L'Armangia


Nizza Sup DOCG Titon

De nieuwste jaargang van één van onze absolute bestsellers sinds jaren. Een 100% barbera-wijn, afkomstig van wijngaarden waarvan de oudste stokken 80 jaar oud zijn.  Diep intens gekleurde kersenrode wijn, vol, krachtig maar met de typerende zuren van de barbera-druif die zorgen voor een aangename frisheid. Schitterende prijs/kwaliteitsverhouding.


Koop nu

Il Vino d'Arcangelo 2017 van Palamà


Il Vino d'Arcangelo

Een unieke wijn uit de hak van de hiel van Italië, geproduceerd met de Malvasia Nera-druif. Deze wijn wordt enkel gemaakt in de beste jaren. Na 2015 is deze 2017 de volgende jaargang. Een robijnrode kleur, een volle, sappige wijn met roodfruit-aroma's. Een topper in zijn categorie. 


Koop nu

Beste Rosato van Italië komt uit Puglia

5StarWines bekroonde de Rosato Metiusco 2019 van Vinicola Palamà uit Cutrofiano, Puglia als beste rosato van Italië. Op de foto hierboven ziet u Nini en Michèle Palamà. 

Net als de Kalà Rosato van het zelfde domein is de Metiusco gemaakt van de Negroamaro-druif. Die levert een tamelijk intens gekleurde rosato met een fris, fruitige smaak die uitstekend als aperitief kan gebruikt worden maar evengoed een begeleider is van uw zomerse gerechten. 


Promoties op de kelderresten

Op een aantal wijnen waarvan we nog slechts een beperkt aantal flessen in voorraad hebben, geven we tot uitputting van de voorraad een interessante korting van 15%. Hierbij zitten enkele pareltjes : onder andere van Rocche Costamagna uit Piemonte hebben we nog enkele flessen van de Barolo Riserva Bricco Francesco 2007 en enkele kleine flesjes Barolo 2009. 
U vindt de volledige lijst terug op de homepage van onze website onder de knop Kelderresten. 

Najaarsdegustatie op 14 en 15 november

Natuurlijk onder voorbehoud dat we een dergelijk evenement zullen mogen organiseren kan u alvast het weekend van 14 en 15 november in uw agenda noteren want dan vindt onze grote najaarsdegustatie plaats waar er volop gelegenheid zal zijn tot het proeven van alle nieuwe jaargangen naast een selectie gerijpte wijnen.

We houden u in de komende maanden hierover op de hoogte.

Afspraak in de feestzaal van het Gravenhof in Torhout.

Op zaterdag 14 november van 15u tot 19u

Op zondag 15 november van 10u tot 19u


Wijnlessen in het najaar

Ook de wijnlessen in het najaar zijn ondertussen reeds ingepland. Net als vorig jaar is er gekozen voor een formule met 4 aparte thema-avonden. U kan apart inschrijven per avond of ineens voor alle 4 de avonden.
We beginnen op 22 september met een overzicht van Italië. Vervolgens gaan we op 13 oktober langs in Piëmonte waarna ook nog Toscane op 27 oktober aan bod komt. Tenslotte worden op 24 november de eilandwijnen van Sardinië en Sicilië voorgesteld. Telkens worden de streken uitvoerig toegelicht waarna we een 10-tal wijnen van de regio('s) proeven.
De lessen gaan zoals steeds door in samenwerking met Vorming TIC Rembert in Torhout. U kan er vanaf heden reeds voor inschrijven via onderstaande knop.

Peter

Volg ons op


Je krijgt deze e-mail omdat je ingeschreven bent voor onze nieuwsbrief. Indien je deze niet meer wil ontvangen kan je hier uitschrijven..